Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin käy myös monille verkkokauppa-alustoille. Se, mikä on toiminut vuosia sitten verkkokauppaa perustettaessa ei välttämättä toimi enää tänään. Aika on muuttunut, tekniikka kehittynyt ja todennäköisesti verkkokaupan tarpeet ja asiakasmäärätkin ovat muuttuneet. Jos kauppa halutaan pitää kilpailukykyisenä ja asiakkaat tyytyväisinä, tulee eteen verkkokauppa-alustan vaihtaminen.

Verkkokaupan vaihtaminen uudelle alustalle on vähän kuin puhelimen vaihtaminen uuteen. Tietojen ja kuvien siirtäminen arveluttaa ja tuntuu hankalalta. Miten uuttä järjestelmää oppii käyttämään? Jos se onkin huono, ja asiakkaat kaikkoavat? Jos vanhalla kitkuttelisi kuitenkin vielä hetken eteenpäin.

Vaihtamista ei pidä arkailla

Verkkokaupan vaihtaminen pitää suunnitella hyvin, mutta ei sitä myöskään pidä liikaa pelätä. Useimmiten alustan vaihtamisesta saatavat hyödyt ovat moninkertaiset mahdollisiin haittoihin verrattuna. Verkkokaupan käytettävyys ja tekniikan paraneminen näkyvät kasvavana myyntinä ja parempana asiakaskokemuksena. Uusien toiminnallisuuksien avulla verkkokaupan ylläpitoa voidaan yleensä myös tehostaa, tämä säästää aikaa ja rahaa.

Verkkokaupan vaihtamiseen on monta syytä

Ohessa muutama yleisin syy sille, miksi vanha verkkokauppa halutaan vaihtaa uuteen.

  • Verkkokauppa on lähtenyt käyntiin pienestä ja alusta on valittu sen mukaan. Myynti- ja tuotemäärien kasvaessa alusta ei enää skaalaudu riittävästi.
  • Tekniikka on ajanut vanhan verkkokaupan ohi. Verkkokauppa ei toimi mobiilissa.
  • Käytössä oleva verkkokauppa-alusta on vanhentunut eikä siihen ole saatavilla enää tarpeeksi päivityksiä.
  • Verkkokaupan ominaisuudet eivät enää vastaa nykyajan vaatimuksia.
  • Verkkokaupan ylläpitäminen on hankalaa.
  • Verkkokaupan tekninen hakukoneoptimointi on hankalaa.
  • Verkkokauppaan ei ole saatavilla riittävästi valmiita lisäosia ja integraatioita.
  • Verkkokauppaa on hankala tai jopa mahdoton integroida osaksi yrityksen muita järjestelmiä, kuten taloushallinnon- tai toiminnanohjausjärjestelmää.
  • Verkkokauppa ei toimi saumattomasti myymälöiden kassajärjestelmän kanssa.

Verkkokaupan vaihtaminen PrestaShop -verkkokauppaan

PrestaShop on avoimen lähdekoodin verkkokauppa-alusta erikokoisille verkkokaupoille. Se on loistava vaihtoehto vanhentuneen ja toiminnallisuuksiltaan rajoittuneen verkkokauppaohjelman tilalle.

Hyvien perusominaisuuksien lisäksi alustaan on saatavana lukematon määrä lisäosia, joiden avulla saadaan rakennettua laajoja ja haasteellisiakin verkkokaupparatkaisuja.

Useimmissa tapauksissa tuote-, tilaus-, ja asiakastiedot saadaan siirrettyä ongelmitta vanhasta verkkokaupasta PrestaShoppiin. Ja joka tapauksessa, ammattilaisemme auttavat sinua tietojen siirtämisessä ja verkkokaupan vaihtamisessa.

PrestaShop soveltuu muun muassa Vilkas-, Shopify-, WooCommerce-, Magento-, MyCashflow- ja Opencart-verkkokauppoille.

Verkkokaupan vaihtaminen uudelle alustalle on viisiportainen prosessi.

1. Mitä uudistetaan?

Prosessin alussa selvitetään uudelle verkkokaupalle asetetut toiveet ja tavoitteet – selvitetään nykyisen verkkokaupan tuotekategoriat, tuotteet, maksukäytänteet ja muut toiminnot sekä tarkastetaan tietojen siirrettävyys ja tiedostomuodot.

2. Rakentaminen

Seuraavassa vaiheessa tuotteet ja tuotekuvat siirretään vanhasta verkkokaupasta uudelle alustalle. Verkkokaupalle luodaan yritysilmettä vastaava visuaalinen ilme ja kauppa integroidaan muihin järjestelmiin.

3. Käytön opastus

Kun verkkokauppa on asennettu ja valmis, otetaan tekniikka haltuun. Opetamme taustajärjestelmän toiminnan ja päivittäisten toimintojen käytön kannalta tärkeimmät toiminnot.

4. Alustan vaihto

Kun tekniikka on hallussa, julkaisemme uuden kaupan ja asiakkaat voivat jatkaa ostosten tekemistä nopeammassa, monipuolisemmassa ja tehokkaammassa ympäristössä.

5. Jatkuva tuki

Julkaisun jälkeen toimimme taustatukena. Tarjoamme tukipalveluja yllättäviin tilanteisiin ja varmistamme, ettet jää ongelmien kanssa yksin.

Haluatko lisätietoja verkkokaupan vaihtamisesta. Täytä alla oleva lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

Ota yhteyttä