Erilaiset kotisivuilla olevat laskurit ovat helppo ja tehokas tapa tarjota kävijöille hyödyllistä informaatiota, parantaa kävijöiden sitoutumista, ymmärtää paremmin asiakkaiden tarpeita sekä kerätä liidejä ja lisätä myyntiä. Tavanomaisia laskureita ovat muun muassa hintalaskurit, kustannuslaskurit, tarjouspyyntölaskurit, kannattavuuslaskurit ja lainalaskurit.

Laskureiden hyödyt

Voidaan tarjota hyödyllistä ja interaktiivista sisältöä käyttäjälle.

Laskurit tuovat verkkosivuille vuorovaikutteisuutta. Artikkeleilla, referenssikertomuksilla, kuvituksilla, videoilla ja valokuvilla firma voi yrittää kertoa tuotteen tai palvelun erinomaisuudesta. Kannattavuuslaskurilla käyttäjä voi arvioida, että onko näissä firman markkinointiväitteissä mitään perää. Hyvin toteutettuina laskurit auttavat rakentamaan luottamusta ja avoimuutta potentiaalisten asiakkaiden kanssa.

Lisää laadukkaita liidejä

Laskurit madaltavat kynnystä ottaa yhteyttä sekä parantavat liidien laatua. Esimerkiksi kustannuslaskurin avulla kävijä saa jo ennen yhteydenottoa jonkinlaisen arvion palvelun tai tuotteen hinnasta. Useiden palveluiden ja ratkaisujen osalta asiakkaalla ei välttämättä ole edes käsitystä onko kustannukset satojen, tuhansien vai kymmenien tuhansien luokkaa. Mikäli hintalaskurin arvio tipahtaa asiakkaan hintahaarukkaan on yhteydenottaminen helpompaa.

Laskurit voivat toimia myös eräänlaisina ”tiisereinä”. Tällöin kävijä ei saa laskurin tulosta ennen kuin on jättänyt yritykselle omat yhteystietonsa, esimerkiksi siten, että laskurin tulosta ei näytetä kotisivuille vaan se lähetetään automaattisesti kävijän sähköpostiin.

Ajansäästö

Laskureilla säästetään myyjien ja asiakaspalvelijoiden aikaa. Kotisivuilta tulevien liidien joukossa on esimerkiksi vähemmän vain uteliaisuudesta hintoja kyseleviä henkilöitä. Lisäksi laskureista voidaan tehdä helposti tarjousautomaatteja, jolloin kävijän syöttämistä tiedoista automaattisesti generoidaan tarjous.

Esimerkki hintalaskurista

Hintalaskuri – revulon laskuri
Minkälaisen laskurin tarvitset?
Koska tarvitset laskurin?
euroa