Netin syövereistä löytyy verkkokauppiaille lukemattomasti käteviä ohjelmia. Useimmat ohjelmista on hinnoiteltu siten, että ne soveltuvat myös pienemmänkin verkkokaupan budjettiin. Tässä on esitelty lyhyesti muutamia työkaluja, joiden avulla voidaan tehostaa markkinointia ja kasvattaa myyntiä.

Klaviyo

Klaviyo on työkalu markkinoinnin automaatioon, joka soveltuu hyvin myös pienille verkkokaupoille. Se on helposti yhdistettävissä useimpiin suosituimpiin verkkokauppaohjelmiin, kuten Shopifyhyn ja Woocommerceen. Klaviyolla voidaan lähettää automaattisesti kohdennettuja ja henkilökohtaisia sähköposteja verkkokauppasi asiakkaille ja rekisteröityneille käyttäjille. Klaviyon hinta riippuu asiakkaiden ja rekisteröityneiden käyttäjien määrästä. Edullisimmillaan palvelu maksaa pari kymppiä kuussa.

Tutustu: https://www.klaviyo.com

Canva

Anna kenkää mainostoimistollesi ja ota käyttöön Canva. Se on graafiseen suunnitteluun tarkoitettu verkkopalvelu, jolla on mahdollista tehdä helposti esimerkiksi erilaisia some-mainoksia ja videoita. Ohjelma on helppokäyttöinen ja se soveltuu hyvin myös ”ei-graafikoille”. Canvan perusversio on ilmainen ja pro-versio maksaa reilun kympin kuussa.

Tutustu: https://www.canva.com

Hootsuite

Hootsuiten avulla voit hallinnoida kaikkia yrityksesi tai verkkokauppasi some-tilejä yhdestä paikasta. Ohjelmassa voit luoda ja ajastaa julkaisuja sekä julkaista niitä samalla kertaa useissa eri alustoissa, kuten Facebookissa, Twitterissä, Linkedinissä, Instagramissa ja Youtubessa. Ohjelmaan voidaan tuoda kaikki käyttäjien lähettämät viestit eri some-kanavista. Tämä helpottaa ja tehostaa viesteihin vastaamista. Hootsuite tarjoaa myös kattavat raportit. Softan perusversion hinta on 39 euroa kuussa.

Tutustu: https://www.hootsuite.com

Hotjar

Hotjar on analytiikka- ja mittaustyökalu verkkokaupoille ja verkkosivustoille. Palvelun avulla nähdään miten kävijät liikkuvat verkkosivustolla, mitä elementtejä he klikkaavat ja kuinka pitkälle he selaavat sivua alaspäin. Lisäksi kävijöiltä voidaan pyytää palautetta erilaisilla kyselyillä. Hotjarin datan pohjalta voidaan päätellä, että mitkä elementit sivustolla toimivat ja mitkä eivät. Hotjarin perusversio on ilmainen ja maksullisten versioiden hinnat lähtevät 39 eurosta kuukaudessa.

Tutustu: https://www.hotjar.com

Paytrail Sales Rescue

Paytrailin asiakkaiden kannattaa tutustua Sales Rescue -lisäpalveluun. Kaikki verkkokaupan kävijät eivät tee tilausta, vaan ostoskoreista hylätään jopa 60-70 %. Paytrailin Sales Rescue toimittaa tilauksensa kesken jättäneille asiakkaille automaattisen sähköpostin, jonka avulla tilauksen pääsee helposti viemään loppuun. Palvelu sisältyy Paytrailin kuukausimaksuun. Lisäksi verkkokauppias maksaa onnistuneista pelastuksista normaalit transaktiokulut ja 2 % provision. Vastaavanlaisia palveluita on muitakin, mutta etenkin pienemmille verkkokaupoille tämä on helppo ja vaivaton vaihtoehto.

Tutustu: https://www.paytrail.com/sales-rescue